IFC kreditira "Vino-Župu" sa 12,5 miliona evra

Bez autora
Jun 28 2012

Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke, odobrila je aleksandrovačkom preduzeću za proizvodnju pića “Vino Župa” kredit od 12,5 miliona evra za obrtna sredstva i investicije. Kredit je odobren uz period mirovanja od dve godine i uz godišnju kamatu od pet odsto. Ova međunarodna institucija "Vino Župi" odobrila je kredit bez ikakvih garancija komercijalnih banaka, što je potvrda da postoji poverenje u poslovnu strategiju ovog preduzeća. Ovaj kredit će se koristiti za otvaranje novih kapaciteta za flaširanje i proizvodnju voćnog koncentrata i za unapređenje postrojenja za snabdevanje energijom i obradu otpadnih voda. Do sada, jedno od značajnijih ulaganja "Vino Župe" bilo je u pogon za sagorevanje biomase od voća i povrća.

IFC kreditira "Vino-Župu" sa 12,5 miliona evraMeđunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke, odobrila je aleksandrovačkom preduzeću za proizvodnju pića “Vino Župa” kredit od 12,5 miliona evra za obrtna sredstva i investicije, izjavio je danas Rade Jevtović, direktor tog preduzeća.

Kredit je odobren uz period mirovanja od dve godine i uz godišnju kamatu od pet odsto.

Jevtović je ranije kazao Tanjugu da je ova međunarodna institucija "Vino Župi" odobrila kredit bez ikakvih garancija komercijalnih banaka, što je potvrda da postoji poverenje u poslovnu strategiju ovog preduzeća.

On je dodao da će se ovaj kredit koristiti za otvaranje novih kapaciteta za flaširanje i proizvodnju voćnog koncentrata i za unapređenje postrojenja za snabdevanje energijom i obradu otpadnih voda.

Do sada, jedno od značajnijih ulaganja "Vino Župe" bilo je u pogon za sagorevanje biomase od voća i povrća.

Ova kompanija, koja je u 2011. povećala proizvodnju za 50 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dnevno može da proizvede 800.000 litara raznih sokova u brik pakovanjima, 200.000 u pet ambalaži i čak 250.000 litara u staklenim bocama.

Kompanija "Vino Župa" ima oko 1.500 zaposlenih u više preduzeća i spada u 20 najvećih izvoznika iz Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik